dimarts, 12 d’abril del 2011

Construint el nou mapa mundi

El teorema dels quatre colors és un problema de topologia, plantejat a principis de la segona meitat del segle XIX i no resolt fins el 1976, que demana pel mínim nombre de colors segment de frontera en comú no siguin mai del mateix color. Tres colors no són suficients, ja que es pot dibuixar un mapa amb quatre regions amb cada regió en contacte amb tres altres regions. Alfred Bray Kempe el 1879 va demostrar matemàticament que cinc colors són sempre suficients; i no s'ha trobar cap mapa real en què quatre colors no siguin suficients.
  • Data i durada de l'activitat: durant les últimes dos hores del dimarts hem pintat i preparat aquesta activitat.Després, el dimecres, hem continuat aquesta activitat durant dos hores més. Per tant, aquesta activitat ens ha ocupat quatre hores.
  • Objectius de l'activitat: realitzar un mapamundi utilitzant una teoria matemàtica que ens permet dibuixar tots els països del món amb quatre colors.
  • Feina realitzada per cadascun dels membres del grup: l'Ahlam i Asset s'han encarregat de pintar el mapa, mentre l'Alba, Priscila, Shirley i Andrea realitzaven altres tasques com la de català o castellà. El dimecres, l'Asset i Ahlam han continuat amb aquesta feina, mentre les altres persones duien a terme la tasca de Ciutadania.
  • Dificultats en la creació de l'activitat: és una feina molt llarga i molt complicada, que no hem pogut acabar en un dia, ja que només es poden utilitzar quatre colors tenint en compte les fronteres i escrivint tots els noms dels països dels cinc continents.
  • Pistes a tenir en compte: s'ha d'anar pintant molt lentament, perquè qualsevol error en la selecció dels colors pot provocar que tot el mapa estigui erroni, després, també ens hem de fixar detalladament en els països, per tal de col·locar-los correctament en el mapa.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada