dilluns, 11 d’abril del 2011

La sensibilitat revolucionària



Vincent van Gogh fou un pintor postimpressionista que va néixer a Zundert el 30 de març de 1853 i va morir el 29 de juliol de 1890 a Auvers-sur-Oise. Va pintar 900 quadres i 1600 dibuixos; també va deixar moltes cartes al seu germà, Theo van Gogh, ja que va ser la seva figura central que li va donar el seu suport econòmic i amb el qual va compartir una gran amistat.
Només després de la seva mort va aconseguir mèrits, convertint-se en una figura de la pintura i en un pioner de l'expressionisme. Va tenir molta influència en l'art del segle XX i fou seguit per artistes com Derain, Vlaminck i Van Dongen.
  • Data i durada de l'activitat: durant el dilluns hem treballat aquesta activitat durant cinc hores, ja que és una feina molt llarga i bastant difícil.
  • Objectius de l'activitat: conèixer la vida de Vincent van Gogh: les seves obres més importants, la relació intensa amb el seu germà i els seus pensaments massa revolucionaris per l'època.
  • Feina realitzada per cadascun dels membres del grup: després de veure fragments de la pel·lícula, entre totes hem contestat les primeres preguntes fins el final de l'última hora. Després, a la tarda, ens hem dividit en dos grups: l'Alba ¡ l'Andrea que treballaven les Revolucions Musicals i la Shirley, Asset, Ahlam i la Priscila que han acabat de contestar les preguntes de la Sensibilitat Revolucionària.
  • Dificultats en la creació de l'activitat: les obres de Vincent van Gogh són molt complexes i dinàmiques ,encara que a la seva època, molts artistes no observaven el seu verdader potencial. Per tant has d'analitzar les seves obres per entendre la composició. Els enunciats de les preguntes també tenen un grau de dificultat molt elevat, per tant s'han de llegir lentament per poder comprendre-les bé.
  • Pistes a tenir en compte: per conèixer millor la vida de van Gogh, s'han d'observar detalladament les seves obres, on es poden observar els contrastos de la llum i color amb més precisió.Quan observem la pel·lícula, s'han de mirar amb molta atenció els fragments que més destaquen i prendre els apunts necessaris.

La pintura que hem escollit per fer un comentari és l'anomenada "Depressió de la vellesa". A continuació us el mostrem.



La pintura que expressa tant el cubisme, l'expressionisme i el primitivisme és "Señoritas de Avignon" (1907) de Pablo Picasso.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada